10.11.08

Jätk

Plaanisin panna sellele postitusele pealkirjaks "Kuidas Siri ja Hele Berliinis käisid", kuid avastasin, et Hele (eestipäraselt siis Helle) on peaaegu samasuguse pealkirja oma blogis juba kasutusele võtnud. Mis siis ikka. Ja kui kedagi huvitab, miks Siri ja Hele, siis tulge Saksamaale, laske meil ennast kellelegi tutvustada, jälgige sakslaste pingutavat ilmet ja nende täielikuks piinaks paluge nimed ka äkki üles kirjutada. Siiski suur tänu meie seminarijuhataja Holgerile, kes meie nimed vähemalt peaaegu korrektselt välja ütleb, mis sest, et kirjapildiga tibake puusse paneb.

Paar sõna ka seminari sisu kohta. Programmis oli kohustuslikult muidugi Bundestagi külastus, meil juba läbitud teema, aga sai siis aja sealse väljapaneku peale kulutada. Lisaks kuulasime, mida ajakirjanik/saatejuht Rico meile Berliini ajakirjandusmaastikust räägib, kujutasime ennast ajakirjanikeks ja arutasime päevakajalisi teemasid ning lõpuks käisime Berliner Morgenposti hommikusel redaktsioonikonverentsil. Euroopa suurimal kinoekraanil (600 ruutmeetrit! "Mõnel vennal pole põllumaad nii paljugi." /Magnus/) vaatasime seekord "The Dark Knighti", mis mulle, kes ma end nõrganärviliseks ei pea, judinad peale ajas. Kes näinud, teab kindlasti näiteks Jokeri pliiatsitrikki.

Ja nagu ikka, tegime ka natuke marki, mina suutsin viimasel hetkel stiilse jalatõstega mööda manööverdada keset tänavat paiknevast postist (tänan, emme ja issi, et ma nii pikaks kasvasin, sest muidu poleks mu jalg nii kõrgele tõusnud ja oleksin näoli maandunud) ja Helle kõndis peaaegu läbi restorani klaasukse. Aga muidu suutsime viksid ja viisakad olla, natuke nalja teha, üritada kruviga veini avada, mis kujunes lihtsalt vannitoapõrandal maadlemiseks ja lõpuks retseptsioonist korgitser hankida ning lõpetuseks rõõmuga kuulda, et kevadel oleks tore meid jälle seminaril näha.

Tänasest õhtust veel soovitus, et Berliini-seminari iseloomustav omadussõna hammergeil (umbmäärane tõlge: ülikõva) tuleks ülehomsest vestlusest praktikakoha teemal välja jätta. No selle peale oleks ma ise ka tulnud.

Kommentaare ei ole: