27.9.08

Sakslaste asjaajamisest

Eelmised flensburglased hoiatasid meid Saksamaa bürokraatia okkalise tee eest. Kummaline, sest meil laabus kõik ääretult sujuvalt ja ainuke dokument, mille me kogu selle aja jooksul esitama pidime, oli ID-kaart. Aga! Selgub, et Saksamaa bürokraatiapomm ei plahvata mitte kohe, kui sa sellele otsa koperdad, vaid annab sulle nädalakese-paar, mille jooksul sa rahulikult välja hingad ja mõtled, et küll on tore ja siis ühel hommikul tuleb ikka mingi pauk. Eile hommikul tuli meile Hellega kiri, et me pole ühikatoa eest tagatisraha maksnud. Noh, maksime küll, kohe saabudes. Uurisime siis asja ja tuli välja, et sularahakassa vaadatakse kord kuus üle ja saadetakse Kieli. Meie maksime muidugi sulas, sest kust me selle Saksamaa pangakonto oleks pidanud hankima? Kiel aga ei teadnud meie rahadest muidugi midagi. Okei, faksiga maksmist tõestavad kviitungid Kieli ja korras. Täna hommikul siis jälle kiri. Seekord tuleb välja, et me pole ennast siin sisse kirjutanud. Noh, teate, oleme küll, juba 10 päeva tagasi. Mis te arvate, et ma sissekirjutusega kaasneva tervituspaketi kõigi vabapääsemetega kuskilt pihta panin või? Eks siis esmaspäeval dokumendid kaasa ja seda asja selgeks tegema.

Muideks, järgmise nädala lõpus toimuval Berliini-reisil on ka sakslaste loogika maik juures. Nimelt peame me kõik kenasti koos teiste reisist osavõtjatega Hannoveris kohtuma ja sealt bussiga ühiselt Berliini sõitma. Ja tagasi ka Hannoveri kaudu. Sel juhul makstakse meile ka rongipiletid kinni. Kui me sõidaks Flensburgist otse Berliini ja samamoodi tagasi, tasutaks vaid see summa, mis katab reisi Hannoverisse. Vihje: rongisõit siit Berliini kestab neli ja pool tundi ja maksab 85 eurot. Meie sõidame kolm ja pool tundi Hannoverisse ja sealt siis veel bussiga (programmi kohaselt) neli tundi Berliini. Ehk siis 7 ja pool tundi. Rongipilet Hannoverisse maksab 63 eurot. Seega on meil valida, kas kolm tundi pikem sõit või rahaline kaotus 22 eurot. Kas pole mitte mõistlik?

Aga vähemalt kohalikus Ahhaa-keskuses Phänomenta oli lahe. Kas teate, et kui lindistada sõna "kuusepuu" tagurpidi ja siis see õigetpidi ette mängida, kõlab see ikka väga valesti?

1 kommentaar:

Ariel, MM:T.R.O.D. ütles ...

Kui lindistada sõna "kuusepuu" õigetpidi ja siis tagurpidi ette mängida, on tulemuseks "uupesuuk". Ju siis Saksamaal on ka lindistamine kiiksuga :P