5.9.08

Teine

(Varsti hakkan huvitavamaid pealkirju välja mõtlema.)

Noh, nüüd said mõtted otsa. Aga kuna ma saan hetkel netti ainult raamatukogus, kasutan selle ära. Varsti hakkan paberkirju saatma. Ilm on nagu Eestis, inimesed on ülisõbralikud ja vihmavari (ikka see nupuga!) maksis ainult 4 eurot mingis säästukat meenutavas poes. Eilse õhtu veetsime Hellega endale kardinaid õmmeldes ja samaaegselt veini juues. Mingi ligi viis tundi ja valmis. Täna pean veel natuke jätkama tegelikult. Samuti kuulub igasse päeva oma papu pesemine, et ometi see Latte ennast iga päev meelde ei tuletaks (vähemalt mitte sellest aspektist).
Padja ostsin ka, sest kuigi kosmoselennud on kindlasti huvitavad, ei tahaks ma magada padjaga, mis ainult kosmose karmides tingimustes mugav tunduks (on imeõhuke marlilaadses materjalis ma-ei-tea-mis-keemilise-sisuga vetsupabeririba meenutav asi). Kahjuks on enamus patju siin tavalise voodi mõõtmetega (80x80) ja vastavalt sellele on ka voodipesu komplektides nii suur padjapüür. Seega karistuseks selle eest, et oled vallaline ja ei taha osta endale tervet pere mahutavat patja, pead ostma padjapüüri eraldi. Neid oli minu padjamõõdu jaoks poes tervelt üks.
Ja teate, et sakslaste jaoks on ID-kaart suht müstika. Saime selle esitamisel dokumendina kaks reaktsiooni. Esimene (tõlge) :"Mis asi see veel on?" ja teine: "Isikut tõendav dokument? See? Mis riigi oma? /.../ On teil Eestis aga uhked dokumendid! Eesti on tehnilise arengu poolest päris kaugel ees." Samas tegi see mees (pangatöötaja) meile ka kahtlase väärtusega komplimendi. Küsimusele, et kaua me juba Saksamaal oleme, vastasime, et teist päeva. Mees imestas, et juba nii hea saksa keel. Seletasime siis tegelikku saksa keele tausta. No ma ei tea, kas saab komplimendina võtta lauset, et teie saksa keel on teise siin viibimise päeva kohta ikka jube hea, kui oled keelt ..mmm...14 aastat õppinud?

Siia praegu rohkem ei kirjuta. Olge kallid.